Eerste verkiezingsdebat zit erop!

Vandaag organiseerde het Dongemond College een politieke dag. Voor het eerst deze campagne ging ik in debat met de andere partijen. In een zaal met liefst 200 leerlingen waren alle grote partijen vertegenwoordigd.

Dongemond panorama

De leerlingen waren messcherp. Al bij de eerste stelling over gratis OV voor studenten werd GroenLinks er fijntjes op gewezen dat ‘als de partij fietsen als vervoersmiddel nummer 1 benoemde, ze beter niet met de auto had kunnen komen’.

Gratis openbaar verboer bestaat natuurlijk eigenlijk niet. Het betekent dat de provincie meer geld uit zal geven, waardoor de gebruiker minder betalen gaat. Bij dergelijke keuzes hoort een discussie of we het waard vinden dat alle Brabanders betalen voor iets waar slechts een deel van ons gebruik van maakt. Busvervoer is voor mij niet zoiets. Er zijn teveel alternatieven – fiets, maar ook door inwoners zelf opgezette pendeldiensten – en ik vind het moeilijk uit te leggen welk groter belang erbij gediend is.

Bovendien kun je het geld maar één keer uitgeven. Liever besteden we de centen aan het verbeteren van de dienstregeling. Studenten die een half uur moeten wachten tussen hun aankomst op de campus en het begin van het college, of studenten die liefst drie keer moeten overstappen om van hun huis naar school te komen, of één keer overstappen maar dan wel een kwartier moeten wachten tussen de bussen… dat moet beter kunnen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s