D66 zkt. Kamer

D66 zkt Kamer flyer definitieve versieIn aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen gaat door heel Nederland een groep jonge D66-kandidaten studentenkamers bezoeken. Ze willen de komende weken in gesprek met studenten over hun provincies. In Noord-Brabant gaan Robin Verleisdonk (25), Joery van den Bogaard (22) en ik dat doen.

Eigenlijk is het heel eenvoudig. Een kandidaat komt langs, de student nodigt zijn huisgenoten en zijn vrienden uit en met een krat bier, een fles wijn, een fles fris en wat zakken chips gaan we in hospiteertempo in gesprek over de provincie.

Met de actie willen wij, als jonge kandidaten, de opkomst onder studenten voor de verkiezingen vergroten door het belang van deze verkiezingen te onderstrepen. We willen ook horen welke agenda we mee moeten nemen in de fracties als we eenmaal verkozen zijn.

D66 is een onderwijspartij en staat voor investeren in onze kenniseconomie. Maar de provincie gaat ook over waar je fietst, woont en studeert. Dat weten te weinig mensen en deze gesprekken gaan daar hopelijk verandering in brengen!

In de gesprekken zullen niet alleen belangrijkste thema’s voor de Brabant worden besproken. Je stem telt op 18 maart immers dubbel. Ook de Eerste Kamer – waarvan de leden in mei gekozen worden door de Statenleden – zal onderwerp van gesprek zijn.

De studentenkamergesprekken zijn op aanvraag, vanaf 1 maart zullen ze plaatsvinden.
Studenten kunnen zich aanmelden voor deze gesprekken via het mailadres:
D66zktKamer@D66.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s